S P B U…

Ono wong tuwek ngadek ndek cedak SPBU ditakoki kernet angkot usil sing pas ngantri.

“Mbah sampe’an ngertos singkatan SPBU?”
“Yo ngerti le …. aku tuwek2 ngene yo terpelajar …sekolahmu opo toh le … SD lulus opo ora? wong atase SPBU ae kok takon.”
Si kernet karo ngguyu mangsuli “mboten sampe lulus mbah … kelas papat …kulopun medal kok.”
“Lha lak tenan toooh …. he .. he..”
“sak estu kulo mboten sumerap mbah.
SPBU sing S … niku nopo mbah?”
“Solaaar ….”
“Nek … P… ne nopo?”
“Premiuuuum.”
“Nek…B…”
“Bengsiiin, mosok ngono ae gak ngerti le… ” mbahe mangsuli karo mlaku ngalih.
“Lho mbah… mbah … lha U ne dereng, nopo mbah…”
“Umbien kabeh … nek wis lambemu sumeten … ben gak takon ae…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *